Nu går det stærkt

Masser af forår, masser af hvide, blomstrende træer og buske. Sikke bierne  kommet i gang i 2009.

Nu er biavlere jo en slags landmænd, så selvfølgelig må jeg ikke skuffe: Jo, der er faktisk noget at beklage sig over. Det går næsten for stærkt i naturen for tiden. Lidt regn var ingen skade til…

Sagen er, at bierne slet ikke kan nå at følge med. De er simpelthen alt for få til at tage for sig af det overdådige tag-selv-bord fyldt med blomstrende kirsebærtræer, slåen, mælkebøtter, vinterraps og snart også æble- og pæretræer.

Problemet vil være det samme hvert år, når naturen pludselig eksploderer. Der er næsten kun de trætte, overvintrende bier til at gå på arbejde. Havde det hele bare kunnet vente et par uger, ville de have haft en mængde nye kolleger udklækket i det tidlige forår.

I øvrigt har jeg i de seneste dage opdaget, at selv et lille land som Danmark har forskelle i vejret. I Tønder lå foråret cirka to dage tidligere end i Borum. På en tur til København var rapsmarkerne gule på Fyn, mens de endnu kun stod på spring derhjemme. Nordjylland skal tilsvarende nok vise sig at slæbe et par dage efter Østjylland.

Jeg kigger efter ved lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *