Her ses tre vidt forskellige slags honning. Alle fra den samme sæson.
Resultatet skyldes ene og alene forskellen i, hvad bierne har hentet hjem i forskellige perioder i løbet af forår, højsommer og sensommer.
“Honning fra Borum” stammer fra en landsby, hvor der er rig adgang til næsten alt: Blomstrende haver, levende hegn, åbne marker og lidt skov.
Honning fra True Skov (True Honey) kommer fra vores filial-bigård i True Skov, den nye statsskov ved Århus.
Mælkebøtterne blomstrer fra cirka 1. maj. Så går det løs med det første store træk, som vi siger: Frugttræer, ahorn, raps, tjørn, hæg og meget andet.
Derefter bliver der i mange år en lille pause, indtil nektaren dannes i en broget buket af sommerblomster fra omkring sankthans. Det er sommerhonning. Hvis juli bliver varm døgnet rundt – og kun da – giver de mange fine hvidkløver-blomster også et stort bidrag til sommerhonningen.
Enhver, der har prøvet at stå under et stort, blomstrende lindetræ i juli, ved, at herfra henter bierne også en masse nektar til sommerhonning. Træet kan virke helt levende, når det rigtig går løs. Sommerhonning kan ofte holde sig flydende i lang tid.
Også den mørke sensommer-honning kan i visse år holde sig flydende. Den stammer fra blandt andet gederams og stenkløver.
Hver især har de en distinkt forskellig smag.
Lynghonning? Beklager. Findes ikke i Østjylland. Eller rettere: Lyngen i Østjylland står på en for næringsrig jord, så der ikke dannes nektar af betydning.
Nogle biavlere er dog så flittige, at de orker at køre bistader til karrige klitheder i Thy og lignende steder, hvor bierne så skal røgtes i løbet af august måned. Vi gør ikke.